Erik Vejrhat

Erik Vejrhat er en digital, tværæstetisk og interaktiv fortælling for børn, udgivet som App i 12 afsnit med tyngdelov, havnegrill og hammondorgel. Skabt i et ligeværdigt samarbejde mellem forfatter Anne-Marie Donslund, illustrator og animator Tina Klemmensen, designer Lone Ørum og programmør Jens Nerup. 

Holdet bag

FORFATTER

Anne-marie Donslund

Anne-marie er forfatter af børne- og ungelitteratur, med trang til Mug i Blåvandshuk... en bog som hun er med-forfatter på og nomineret til en Orla pris i 2013 - wuhu!

Link

ILLUSTRATOR

Tina Klemmensen

Tina er modelbygger, illustrator og animator, så den får på alle tangenter i denne fortælling.

Link

KONCEPT OG PROJEKTLEDELSE

Lone Ørum

Lone er Art Director med mange års erfaring med medier, markedsføring og mundgodt.

Link

TEKNIK

Jens Nerup

Jens er udvikler om en hals, med fingerspitzengefühl, fis og fixerier.

Link

Test-grupper

Sjove vikinge links

DR2's quiz "Quiz i en hornlygte" har her en skæg quiz om vikinger og hør bl.a. også noget om Erik Vejrhat her ( ca. 4.25 min. inde i indslaget).
De medvirkende er Simon Jul, Troels Warberg, Troels Malling og Lasse Rimmer.

Om Erik Vejrhat

Galleri

Afsnit 1

 

Erik fra Sejlflod i Nordjylland er en træt og godmodig suppe-steg-og-is musiker i midtvejskrise. Han kører hjem en tidlig morgen fra endnu en fest med sit orgel på Long-John’en og sukker over, at han heller ikke til denne fest mødte kærligheden - helst i form af Yelva fra b.klassen.

Han stopper ved gadekæret, da springvandet pludselig har noget med op: Først mågen Måvens der viser sig at være slægtsbestyrer af Vejrhat-slægten, samt tørlagt alkoholiker på 530. år. Derefter kommer en gammel vikingebåd op af springvandet og lander foran Erik. Måvens fortæller, at Erik er i familie med vikingen Erik 6. Vejrhat – i lige linje – og at han er en vaskeægte viking, der skal ud og erobre verden, voldtage damer og plyndre. Erik synes det er lidt voldsomt, men trænger til eventyr og især til endelig at gøre noget for at finde sit livs store kærlighed, Yelva, og sætter båden i vandet. Men skibet synker med mand, orgel og måge, og det sidste, man ser, er, at lygtefisken lyser op inde i bugen på en hval.

Her bor Erik

Inspiration til lydsiden

Vikinge-balkan-punk... ihhh haaaa
(musiker på projektet er Jepser Bauder)